Rein pol - Nieuws & Exposities

Archief Nieuws & Exposities

Middendeel Pollegorie, met de Noordelijk Figuratieven in schuin perspectief

POLLEGORIE solopresentatie in SLOT ZEIST

Van 10 april t/m 13 juni toont het prachtige Slot Zeist schilderijen van Rein Pol. Het betreft een overzichtstentoonstelling met zo'n vijftig absolute topstukken ontstaan vanaf 1975.
In de eerste zaal hangen zijn bekende dieseltreinen en landschappen met berenklauw. In zaal twee treft u, naast veel zelfportretten, familieportretten en Pollige stillevens, een zes meter breed DRIELUIK. De zgn 'Pollegorie'. Het middendeel van dit doek is een HOMMAGE aan het NOORDELIJK REALISME met een veertigtal geportretteerde collega's (waarvan velen vergezeld zijn van hun 'attributen'), vrienden en een enkele galerist. Het linkerdeel van het grote schilderij betreft een terugblik op de zonnige jeugd van Pol. Het rechterdoek blikt met een knipoog in de toekomst, de dood komt luchtig om de hoek kijken...
In zaal drie ziet u voor het eerst de nu TIENDELIGE TROMMELREEKS, (de rode trommel wordt niet meer bespeeld maar gaat z'n eigen weg - Hij wilde vrij zijn maar of dit goed afloopt?) en ander werk ge´nspireerd op het thema MUZIEK.
In de filmzaal wordt een ducumentaire vertoond over de ontstaansgeschiedenis van de 'Pollegorie' - productie en regie: Hans van Seventer.
Slot Zeist, Zinzendorflaan 1, 3703 CE Zeist. tel 030 6921704
Gaat u voor meer info over openingstijden, rondleidingen e.d. naar www.slotzeist.com
Persoonlijk advies van de kunstenaar: laat de kinderen niet thuis maar neem ze mee!

slotzeist.com


Terug