Rein pol - Nieuws & Exposities

Archief Nieuws & Exposities

Drie schilders en keramist in Harlingen, Realisten in soorten, Leeuwarder Courant, 12-12-1986, sikke doele en mariŽl ellens

Realisten in soorten bij Galerie De Vis aan de Noorderhaven in Harlingen. Dat er niet ťťn realiteit is, maar dat er evenveel werkelijkheden als mensen zijn wordt hier weer eens onderstreept. Rein Pol, Jan van der Wel en Berend Groen komen in hun schilderijen elk tot zeer individuele resultaten.

Rein Pol is gezien zijn zwier en 'schilderachtigheid' de meest barokke van het drietal. Wild zijn z'n schilderijen echter geenszins: hij werkt zeer gedisciplineerd, met een fijn penseel en met grote aandacht voor het detail, zowel in het afbeelden als in zijn schilderstijl. Zijn werk is van constante kwaliteit, het is wat dat betreft moeilijk een keus te maken uit bijvoorbeeld "Rabarber", "Bloemen", "Appeltjes met schimmel" en "Tafeltje met prei", Alleen "Denemarken" met zeiljack, ei en yoghurtkartons valt uit de toon. Met zeer veel liefde geschilderd zijn de drie schilderijen "Oma B.", waarbij hij op integere wijze verslag doet van de laatste levensjaren van zijn grootmoeder.
....

sikke doele en mariŽl ellens


Terug